Ćuretina sa parmezanom
Za 4 osobe:
4 šnicle od ćurećih grudi,
200 g prezli,
250 g struganog parmezana,
2 jajeta,
250 g šampinjona,
2 dl milerama,
150 g maslaca,
2 kašike brašna,
4 tanke šnite šunke,
so i crni biber.
Šampinjone očistite, usitnite i 10 minuta dinstajte na malo vrelog maslaca. Dodajte mileram, promešajte i ostavite sa strane. U dubokom tanjiru pomešajte prezle i pola količine parmezana. U drugom dubokom tanjiru penasto umutite jaja, posolite i dodajte mleveni biber po ukusu. U treći tanjir sipajte brašno. Jednu po jednu ćureću šniclu naizmenično uvaljajte u brašno, jaja i mešavinu prezli i parmezana i pohujte ih na ostatku vrelog maslaca. Šnicle poređajte u pleh, obložen kolačarskim papirom, na svaku stavite šnitu šunke i prelijte sosom od šampinjoma. Odozgo sipajte ostatak parmezana i pecite pet minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Servirajte uz bareni krompir.
Search This Blog
Sunday, June 16, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment