Sunday, June 16, 2013

Ćuretina sa parmezanom

Ćuretina sa parmezanom



Za 4 osobe:
4 šnicle od ćurećih grudi,
200 g prezli,
250 g struganog parmezana,
2 jajeta,
250 g šampinjona,
2 dl milerama,
150 g maslaca,
2 kašike brašna,
4 tanke šnite šunke,
so i crni biber.

Šampinjone očistite, usitnite i 10 minuta dinstajte na malo vrelog maslaca. Dodajte mileram, promešajte i ostavite sa strane. U dubokom tanjiru pomešajte prezle i pola količine parmezana. U drugom dubokom tanjiru penasto umutite jaja, posolite i dodajte mleveni biber po ukusu. U treći tanjir sipajte brašno. Jednu po jednu ćureću šniclu naizmenično uvaljajte u brašno, jaja i mešavinu prezli i parmezana i pohujte ih na ostatku vrelog maslaca. Šnicle poređajte u pleh, obložen kolačarskim papirom, na svaku stavite šnitu šunke i prelijte sosom od šampinjoma. Odozgo sipajte ostatak parmezana i pecite pet minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Servirajte uz bareni krompir.

0 comments:

Post a Comment