Ćureći bataci u testu
Ćureće batake obično spremam u kesi za pečenje.Jednostavno sa malo vode i začina u kesu .
Kesu u pećnicu i bude divno sočno i meko.
Jednom nisam imala kesa za pečenje a već sam kupila batake.
Setila sam se kako u Italiji prave šunku u testu pa pomislila ako mogu oni šunku što ne bih mogla ja batake.
Kolko osoba tolko bataka.
Testo isto kao za hleb razvaljam i umotam svaki batak pojedinačno i u tepsiju.
Pre toga dobro uvaljam batake u začine.
Spremim u jednu šolju mešavinu vode maslinovog ulja i bosiljka.
Četkicom premažem batake i u pećnicu.
Na slabijoj vatri uz povremeno premazivanje pečem oko sat i po vremena.
Bataci budu sočni a hleb gore krckast a dole kao moča.
Pošto ne umem da postavim slike ostaću vam dužna sliku .
Ako neko zna kako se stavljaju slike nek mi da uputstvo i ja ću rado to i učiniti.
U stvari slikala sam dosta toga ali neće niko da mi pokaže kako se slike stavljaju
Search This Blog
Sunday, June 16, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment