Sunday, June 16, 2013

Ćuretina s paprikom

Ćuretina s paprikom



Sastojci:
- 800 g mlevenog ćurećeg mesa
- 50 g narendanog sira
- 1 velika crvena paprika
- 1 velika žuta paprika
- 2 kriške tosta
- 2 čena belog luka
- 1/5 čaše mleka
- 2 jajeta
- vezica vlašca
- ulje, so, biber

Oprane i osušene paprike pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni. Oljuštite, izvadite peteljke i seme, pa polovinu isecite na trake, a pola na kocke. Mlevenu ćuretinu pomešajte sa jajima, tostom koji ste prethodno nakvasili mlekom, pa izmrvili, paprikom isečenom na kockice, iseckanim belim lukom, vlašcem, sirom. Posolite i pobiberite, pa sve dobro izmešajte. Prespite masu u masnu hartiju premazanu uljem i oblikujte debelu kobasicu. Izvadite iz papira, ukrasite spolja meso paprikom sečenom na trake, utisnite ih u meso, pa zavijte sve u foliju. Pecite 45 minuta na 180 stepeni. Može se služiti toplo ili hladno.

0 comments:

Post a Comment