Sunday, June 16, 2013

Rolovana ćurka

Rolovana ćurka



Potrebno je:
jedna očišćena ćurka od oko 5 kg,
 6 kašika maslinovog ulja,
8 čenova belog luka,
2 kašike iseckanog ruzmarina,
3 kašike morske soli,
kašičica bibera i pola limuna.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očišćenu ćurku stavite u pleh, zatim je posolite i pobiberite unutar grudi, pa nafilujte sitno iseckanim belim lukom, ruzmarinom i sokom od limuna. Prelijte je maslinovim uljem. Pecite je u rerni oko 2,5 časa, s vremena na vreme je prelijte sokom koji meso ispušta u pleh. Izvadite je iz rerne, pokrijte folijom i ostavite da odstoji oko 20 minuta. Zatim je secite na kolutove debljine oko 2 cm i servirajte dok je toplo.

0 comments:

Post a Comment