Za 4 osobe:
- veće ćureće belo meso,
- koren celera,
- 2 šargarepe,
- glavica luka,
- 0,5 dl konjaka,
- 6 dl crnog vina,
- 120 g mesnate slanine,
- kašika maslinovog ulja,
- čen belog luka,
- kašičica C majčine dušice,
- kašičica C ruzmarina,
- veza peršuna,
- 250 g šampinjona,
- začin C i
- crni mleveni C biber.
Ćuretinu isecite na komade, prelijte sa par kapi maslinovog ulja, začinite suvim C začinima i sipajte u dublju posudu. Dodajte sitno seckanu šargarepu, celer i luk, sve prelijte konjakom i crnim vinom, dobro promešajte i ostavite da se meso marinira 2 sata. Meso ocedite, a marinadu sačuvajte za kasnije. U dubljoj šerpi, na vrelom ulju propržite slaninu isečenu na kockice, dodajte marinirano ćureće meso, smanjite temperaturu i dinstajte 20 minuta. Za to vreme očistite šampinjone, dodajte ih ćuretini, prelijte marinadom, dodajte sitno seckani peršun i beli luk i kuvajte još sat vremena na umerenoj temperaturi. Služite uz bareni krompir.
0 comments:
Post a Comment