Tuesday, May 28, 2013

Marinirana ćuretina sa šampinjonima

Marinirana ćuretina sa šampinjonima



Za 4 osobe:

  • veće ćureće belo meso, 
  • koren celera, 
  • 2 šargarepe, 
  • glavica luka, 
  • 0,5 dl konjaka, 
  • 6 dl crnog vina, 
  • 120 g mesnate slanine, 
  • kašika maslinovog ulja, 
  • čen belog luka, 
  • kašičica C majčine dušice, 
  • kašičica C ruzmarina, 
  • veza peršuna, 
  • 250 g šampinjona, 
  • začin C i 
  • crni mleveni C biber.


Ćuretinu isecite na komade, prelijte sa par kapi maslinovog ulja, začinite suvim C začinima i sipajte u dublju posudu. Dodajte sitno seckanu šargarepu, celer i luk, sve prelijte konjakom i crnim vinom, dobro promešajte i ostavite da se meso marinira 2 sata. Meso ocedite, a marinadu sačuvajte za kasnije. U dubljoj šerpi, na vrelom ulju propržite slaninu isečenu na kockice, dodajte marinirano ćureće meso, smanjite temperaturu i dinstajte 20 minuta. Za to vreme očistite šampinjone, dodajte ih ćuretini, prelijte marinadom, dodajte sitno seckani peršun i beli luk i kuvajte još sat vremena na umerenoj temperaturi. Služite uz bareni krompir.

0 comments:

Post a Comment