Sastojci:
- 500 g ćurećeg belog mesa,
- 50 g topljenog sira,
- 50 g šunke,
- 40 g brašna,
- 400 ml mleka,
- muskatni oraščić,
- 2 kašike ulja,
- limun,
- brokoli,
- biber,
- so.
Priprema:
Brokoli (oko 700 g) skuvati u slanoj vodi.
Meso iseći na tanke šnicle; Istanjiti čekićem za meso i začiniti. Na svaku šniclu staviti po režanj šunke i sira. Lagano urolati, pričvrstiti čačkalicom i pržiti sa svih strana na umereno zagrejanom ulju.
Izvaditi na tanjir sa papirnom salvetom da upije višak masnoće.
Na preostaloj masnoći u istom tiganju propržiti brašno, pa neprestano mešajući sipati mleko. Prokuvati do određene gustine i začiniti.
Dodati muskatni oraščić i limun isečen na kockice. Prokuvati nekoliko minuta.
Rolnice iseći dijagonalno. Servirati uz kuvani brokoli, pa preliti pripremljenim sosom.
0 comments:
Post a Comment