Friday, May 10, 2013

Ćureće rolnice

Ćureće rolnice





Sastojci:

  • 500 g ćurećeg belog mesa,
  • 50 g topljenog sira,
  • 50 g šunke,
  • 40 g brašna,
  • 400 ml mleka,
  • muskatni oraščić,
  • 2 kašike ulja,
  • limun,
  • brokoli,
  • biber,
  • so.


Priprema:
Brokoli (oko 700 g) skuvati u slanoj vodi.
Meso iseći na tanke šnicle; Istanjiti čekićem za meso i začiniti. Na svaku šniclu staviti po režanj šunke i sira. Lagano urolati, pričvrstiti čačkalicom i pržiti sa svih strana na umereno zagrejanom ulju.
Izvaditi na tanjir sa papirnom salvetom da upije višak masnoće.
Na preostaloj masnoći u istom tiganju propržiti brašno, pa neprestano mešajući sipati mleko. Prokuvati do određene gustine i začiniti.
Dodati muskatni oraščić i limun isečen na kockice. Prokuvati nekoliko minuta.
Rolnice iseći dijagonalno. Servirati uz kuvani brokoli, pa preliti pripremljenim sosom.

0 comments:

Post a Comment