Wednesday, May 8, 2013

Ćureće pečenje sa vermutom

Ćureće pečenje sa vermutom 

Potrebno:

  • 1kg curecih prsa,
  • 2 kašike maslaca,
  • 200gr crnog luka,
  • 2 paradajza,
  • 250ml vermuta,
  • 250ml pilece supe,
  • 500gr crvenih, žutih, zelenih paprika (mešano),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 2 kašike gustina,
  • origano,
  • so,
  • biber.

Priprema:
Curetinu oprati, prosušiti, i utrljati u meso so i biber, a zatim isprati. Listice origana oprati, iskidati ih pa polovinu posuti po mesu. Meso uvezati koncem. Zagrejati maslac i na njemu kratko propržiti meso sa svih strana. Oguliti dva crna luka i iseci ih na cetvrtine. Paradajz oprati, ocistiti i iseci takodje na cetvrtine. Zajedno s lukom dodati u meso i kratko prodinstati. Zaliti vermutom i pilecom instant supom, pa ostaviti da se krcka poklopljeno oko 60 minuta. Za to vreme oprati, ocistiti i iseci papriku na komadice. Oljuštiti i iseci na cetvrtine preostali crni luk. Zagrejati maslinovo ulje i dinstati na njemu papriku i luk 10 minuta. Dodati preostalu polovinu origana i zacine. Izvaditi meso i ostaviti da stoji na toplom. Procediti supu u kojoj se meso kuvalo, prokuvati je, pa dodati gustin i zacine. Kao prilog pecenju poslužipa pecene krompire.

0 comments:

Post a Comment