Ćureće pečenje sa vermutom
Potrebno:
- 1kg curecih prsa,
- 2 kašike maslaca,
- 200gr crnog luka,
- 2 paradajza,
- 250ml vermuta,
- 250ml pilece supe,
- 500gr crvenih, žutih, zelenih paprika (mešano),
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 2 kašike gustina,
- origano,
- so,
- biber.
Priprema:
Curetinu oprati, prosušiti, i utrljati u meso so i biber, a zatim isprati. Listice origana oprati, iskidati ih pa polovinu posuti po mesu. Meso uvezati koncem. Zagrejati maslac i na njemu kratko propržiti meso sa svih strana. Oguliti dva crna luka i iseci ih na cetvrtine. Paradajz oprati, ocistiti i iseci takodje na cetvrtine. Zajedno s lukom dodati u meso i kratko prodinstati. Zaliti vermutom i pilecom instant supom, pa ostaviti da se krcka poklopljeno oko 60 minuta. Za to vreme oprati, ocistiti i iseci papriku na komadice. Oljuštiti i iseci na cetvrtine preostali crni luk. Zagrejati maslinovo ulje i dinstati na njemu papriku i luk 10 minuta. Dodati preostalu polovinu origana i zacine. Izvaditi meso i ostaviti da stoji na toplom. Procediti supu u kojoj se meso kuvalo, prokuvati je, pa dodati gustin i zacine. Kao prilog pecenju poslužipa pecene krompire.
0 comments:
Post a Comment