Thursday, May 9, 2013

Ćureće grudi sa povrćem

Ćureće grudi sa povrćem



Potrebno je: (za 4 osobe)

Vreme pripreme: 45 min.


  • 500 g ćurećeg belog mesa
  • 1 plavi patlidžan
  • 150 g zelenih maslina bez koštica
  • 1 tikvica
  • 200 g pelata paradajza
  • 1 dl belog vina
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 g pirinča
  • 0,5 dl ulja
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • mešavina začina, so
  • biber, šafran



Priprema:

1. Plavi patlidžan i tikvice oguliti i iseckati na kocke, ćuretinu i pelat paradajza, takođe, iseći na kocke, masline na kolutove, a crni i beli luk što sitnije iseckati.

2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati ćuretinu i pržiti je kako bi promenila boju.

3. Zatim dodati plavi patlidžan, tikvice i pelat paradajza, te dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.

4. Pred kraj dinstanja dodati masline i peršun, sipati belo vino i začiniti po ukusu. Jelo dinstati dok suvišna tečnost ne ispari.

5. U vodu dodati so i malo šafrana, pa staviti pirinač da se bari. Skuvan pirinač procediti.

6. Modlu za sufle nauljiti, napuniti pirinčem i izručiti na tacnu za služenje kako bi se formirao oblik kupe. Oko pirinča rasporediti ćuretinu sa povrćem.

0 comments:

Post a Comment