Vreme pripreme: 45 min.
- 500 g cureceg belog mesa
- 1 plavi patlidžan
- 150 g zelenih maslina bez koštica
- 1 tikvica
- 200 g pelata paradajza
- 1 dl belog vina
- 1 glavica luka
- 2 cena belog luka
- 200 g pirinca
- 0,5 dl ulja
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina zacina,
- so
- biber,
- šafran
Priprema:
1. Plavi patlidžan i tikvice oguliti i iseckati na kocke, curetinu i pelat paradajza, takode, iseci na kocke, masline na kolutove, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati curetinu i pržiti je kako bi promenila boju.
3. Zatim dodati plavi patlidžan, tikvice i pelat paradajza, te dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Pred kraj dinstanja dodati masline i peršun, sipati belo vino i zaciniti po ukusu. Jelo dinstati dok suvišna tecnost ne ispari.
5. U vodu dodati so i malo šafrana, pa staviti pirinac da se bari. Skuvan pirinac procediti.
6. Modlu za sufle nauljiti, napuniti pirincem i izruciti na tacnu za služenje kako bi se formirao oblik kupe. Oko pirinca rasporediti curetinu sa povrcem.
0 comments:
Post a Comment