Wednesday, May 8, 2013

Ćureće grudi sa povrćem

Ćureće grudi sa povrćem


Potrebno je: (za 4 osobe)

Vreme pripreme: 45 min.

  • 500 g cureceg belog mesa
  • 1 plavi patlidžan
  • 150 g zelenih maslina bez koštica
  • 1 tikvica
  • 200 g pelata paradajza
  • 1 dl belog vina
  • 1 glavica luka
  • 2 cena belog luka
  • 200 g pirinca
  • 0,5 dl ulja
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • mešavina zacina, 
  • so
  • biber, 
  • šafran

Priprema:

1. Plavi patlidžan i tikvice oguliti i iseckati na kocke, curetinu i pelat paradajza, takode, iseci na kocke, masline na kolutove, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati curetinu i pržiti je kako bi promenila boju.
3. Zatim dodati plavi patlidžan, tikvice i pelat paradajza, te dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Pred kraj dinstanja dodati masline i peršun, sipati belo vino i zaciniti po ukusu. Jelo dinstati dok suvišna tecnost ne ispari.
5. U vodu dodati so i malo šafrana, pa staviti pirinac da se bari. Skuvan pirinac procediti.
6. Modlu za sufle nauljiti, napuniti pirincem i izruciti na tacnu za služenje kako bi se formirao oblik kupe. Oko pirinca rasporediti curetinu sa povrcem.

0 comments:

Post a Comment