Potrebni sastojci:
- 400 gr ćurećih prsa
- 200 gr pancete
- 200 gr bundeve
- 1/4 korena celera
- 1 crvena paprika
- 1 praziluk
- 300 gr kestenja
- 1/2 dl sosa od soje
- so
- biber
- kari
Priprema jela:
U dobro zagrejanom voku ili tiganju ispeći kestenje. Zatim na ulju propržiti ćureća prsa isečena na rezance i dodati pancetu u kockicama. Zatim dodamo povrće rezano na štapiće. Stavljamo bundevu, šargarepu i celer. Malo posle dodati praziluk i kratko poklopiti da se malo popari. Za to vreme oljuštimo ispečeno kestenje. Stavimo crvenu papriku i sve zajedno promešamo nekoliko puta i ponovo poklopimo.
Pošto se povrće u voku vrlo kratko termički obrađuje, brzo dodati kestenje. Sve zajedno začiniti sosom od soje, karijem, biberom i malo soli.
0 comments:
Post a Comment