Tuesday, May 14, 2013

Ćuretina sa šargarepom

Ćuretina sa šargarepom



Potrebno:

  • 400 g šargarepe, 
  • manja glavica brokolija, 
  • nekoliko listova svežeg peršuna, 
  • 1 limun, 
  • 2 čena belog luka, 
  • nekoliko manjih glavica crnog luka, 
  • 20 g đumbira, 
  • 2 kašike soja-sosa, 
  • 3 kašike ulja, 
  • 50 g maslaca, 
  • biber, 
  • kašika meda, 
  • 350 g ćurećih grudi, 
  • 3 kašike gustina, 
  • 30 g susama


PRIPREMA
Ćureće grudi izlupajte drvenim tučkom i isecite na trake. Meso uvaljajte u gustin pomešan sa susamom i pržite desetak minuta na dve kašike vrelog ulja. Očišćenu šargarepu isecite na štapiće, a luk očistite od ljuske i ostavite cele glavice. Na rastopljenom maslacu pržite povrće oko pet minuta stalno mešajući. Dodajte kašiku meda i pržene trake od mesa, sve dobro promešajte, dodajte odvojene cvetove brokolija, pržite još malo i sklonite sa šporeta. U odvojenoj činiji pomešajte kašiku ulja, soja-sos, sok i rendanu koru limuna, propasirani beli luk, nastrugani đumbir i iseckani peršun. Sve izmešajte i sosom prelijte meso i povrće.

0 comments:

Post a Comment