Potrebno:
- 400 g šargarepe,
- manja glavica brokolija,
- nekoliko listova svežeg peršuna,
- 1 limun,
- 2 čena belog luka,
- nekoliko manjih glavica crnog luka,
- 20 g đumbira,
- 2 kašike soja-sosa,
- 3 kašike ulja,
- 50 g maslaca,
- biber,
- kašika meda,
- 350 g ćurećih grudi,
- 3 kašike gustina,
- 30 g susama
PRIPREMA
Ćureće grudi izlupajte drvenim tučkom i isecite na trake. Meso uvaljajte u gustin pomešan sa susamom i pržite desetak minuta na dve kašike vrelog ulja. Očišćenu šargarepu isecite na štapiće, a luk očistite od ljuske i ostavite cele glavice. Na rastopljenom maslacu pržite povrće oko pet minuta stalno mešajući. Dodajte kašiku meda i pržene trake od mesa, sve dobro promešajte, dodajte odvojene cvetove brokolija, pržite još malo i sklonite sa šporeta. U odvojenoj činiji pomešajte kašiku ulja, soja-sos, sok i rendanu koru limuna, propasirani beli luk, nastrugani đumbir i iseckani peršun. Sve izmešajte i sosom prelijte meso i povrće.
0 comments:
Post a Comment