Potrebno je
- 800 g šnicli od ćurećeg belog mesa,
- ćureća džigerica,
- 300 g kesten pirea,
- 50 g oraha,
- 5 kiselih krastavčića,
- šargarepa,
- jaje,
- so, biber, seckani peršun,
- ulje,
- kašičica brašna,
- malo crnog vina
Priprema
Ćureću džigericu, orahe, krastavčiće i šargarepu sitno iseckajte, pa sve pomešajte s kesten pireom i jajetom. Posolite, pobiberite i dodajte seckani peršun. Šnicle blago izlupajte tučkom za meso, a onda ih posolite i pobiberite. Na svaku šniclu rasporedite fil s kestenom, urolajte i vežite koncem, pa kratko propržite na zagrejanom ulju da porumeni sa svih strana. Prebacite u pleh, prelijte uljem, nalijte malo vode i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Tokom pečenja rolnice prelivajte sokom od pečenja. Gotov rolat uvijte u foliju, a sok od pečenja procedite, dodajte malo crnog vina i kuvajte da alkohol uvri. Pred kraj kuvanja umešajte brašno razmućeno s malo vode. Sos posolite i pobiberite, pa prelijte preko kolutova ćuretine.
0 comments:
Post a Comment