Wednesday, May 15, 2013

Ćuretina s kestenom

Ćuretina s kestenom



Potrebno je

  • 800 g šnicli od ćurećeg belog mesa,
  •  ćureća džigerica, 
  • 300 g kesten pirea, 
  • 50 g oraha, 
  • 5 kiselih krastavčića, 
  • šargarepa, 
  • jaje, 
  • so, biber, seckani peršun, 
  • ulje, 
  • kašičica brašna, 
  • malo crnog vina




Priprema
Ćureću džigericu, orahe, krastavčiće i šargarepu sitno iseckajte, pa sve pomešajte s kesten pireom i jajetom. Posolite, pobiberite i dodajte seckani peršun. Šnicle blago izlupajte tučkom za meso, a onda ih posolite i pobiberite. Na svaku šniclu rasporedite fil s kestenom, urolajte i vežite koncem, pa kratko propržite na zagrejanom ulju da porumeni sa svih strana. Prebacite u pleh, prelijte uljem, nalijte malo vode i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Tokom pečenja rolnice prelivajte sokom od pečenja. Gotov rolat uvijte u foliju, a sok od pečenja procedite, dodajte malo crnog vina i kuvajte da alkohol uvri. Pred kraj kuvanja umešajte brašno razmućeno s malo vode. Sos posolite i pobiberite, pa prelijte preko kolutova ćuretine.

0 comments:

Post a Comment