Wednesday, May 8, 2013

Ćureće rolnice


Ćureće rolnice

Sastojci:

  • 500 g cureceg belog mesa,
  • 50 g topljenog sira,
  • 50 g šunke,
  • 40 g brašna,
  • 400 ml mleka,
  • muskatni orašcic,
  • 2 kašike ulja,
  • limun,
  • brokoli,
  • biber,
  • so.

Priprema:
Brokoli (oko 700 g) skuvati u slanoj vodi.
Meso iseci na tanke šnicle; Istanjiti cekicem za meso i zaciniti. Na svaku šniclu staviti po režanj šunke i sira. Lagano urolati, pricvrstiti čačkalicom i pržiti sa svih strana na umereno zagrejanom ulju.
Izvaditi na tanjir sa papirnom salvetom da upije višak masnoce.
Na preostaloj masnoci u istom tiganju propržiti brašno, pa neprestano mešajuci sipati mleko. Prokuvati do odredene gustine i zaciniti.
Dodati muskatni orašcic i limun isecen na kockice. Prokuvati nekoliko minuta.
Rolnice iseci dijagonalno. Servirati uz kuvani brokoli, pa preliti pripremljenim sosom.

0 comments:

Post a Comment