Saturday, May 11, 2013

Ćureće pečenje sa vermutom

Ćureće pečenje sa vermutom



Potrebno:
1kg ćurećih prsa,
2 kašike maslaca,
200gr crnog luka,
2 paradajza,
250ml vermuta,
250ml pileće supe,
500gr crvenih, žutih, zelenih paprika (mešano),
2 kašike maslinovog ulja,
2 kašike gustina,
origano,
so,
biber.

Priprema:
Ćuretinu oprati, prosušiti, i utrljati u meso so i biber, a zatim isprati. Listiće origana oprati, iskidati ih pa polovinu posuti po mesu. Meso uvezati koncem. Zagrejati maslac i na njemu kratko propržiti meso sa svih strana. Oguliti dva crna luka i iseći ih na četvrtine. Paradajz oprati, očistiti i iseći takodje na četvrtine. Zajedno s lukom dodati u meso i kratko prodinstati. Zaliti vermutom i pilećom instant supom, pa ostaviti da se krčka poklopljeno oko 60 minuta. Za to vreme oprati, očistiti i iseći papriku na komadiće. Oljuštiti i iseći na četvrtine preostali crni luk. Zagrejati maslinovo ulje i dinstati na njemu papriku i luk 10 minuta. Dodati preostalu polovinu origana i začine. Izvaditi meso i ostaviti da stoji na toplom. Procediti supu u kojoj se meso kuvalo, prokuvati je, pa dodati gustin i začine. Kao prilog pečenju poslužipa pečene krompire.

0 comments:

Post a Comment